Jamshedpur: Tagore Topluluğu, JamshedpurBir ICSE üyesi olan (TSJ) okulu, daha önce yıllık sınavda düşük puanlar nedeniyle okuldan atılan 83 öğrenciyi geri alacağını duyurdu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatıyla okul bulunduğu yerden çekilmek zorunda kaldı.
Bölge müfettişi eğitimi (DSE), Nishu Kumarivelilerin itirazı üzerine okula öğrencilerin geri alınması talimatını verdi.
DSE Çarşamba günü veli ve okul temsilcisi toplantısına başkanlık etti ve ardından eğitim departmanı yetkilisi okula kararı geri çekmesini emretti.
DSE, “8. Sınıfta başarısız olan öğrenciler aynı sınıfta devam edecek, alt sınıftan başarısız olan öğrenciler ise bir üst sınıfa, Eğitim Hakkı Yasası (RTE) hükümlerine göre terfi ettirilecektir” dedi.
Salı günü zorla transfer sertifikası (TC) verilen 83 öğrenciden 53’ü VIII. sınıftan, diğer 30’u ise IV. sınıftan VII.
Başta müdür, Madhuchanda Majumdar, TC alan öğrencilerin tamamının 14 yaşından büyük olduğunu ve kendileri için RTE hükümlerinin uygulanmadığını iddia etti. DSE ile yapılan görüşmede, bazı alt sınıf öğrencilerine yıllık sınavda başarısız oldukları için TC verildiği, bazılarının ise kötü davranış nedeniyle okuldan atıldığı ortaya çıktı. Müdür, yorumu sorulduğunda okulun hükümet kurallarına uyacağını söyledi.
Veliler Salı günü okulun önünde toplu halde protesto etmişti.