3 yıl çalışmayan genç işsizler için ödenek: Sudesh Mahto | Ranchi haberleri

MarMe

New member

RANCHI: Yedi binden fazla işsiz mezun ve lisansüstü öğrencisi eyalet hükümetinden yardım almadı Mukhyamantri Protsahan Yojana Silli MLA Sudesh Mahto Salı günü iddia etti.
Mahto, Çalışma Bakanı’na bile meydan okudu Satyan ve Bhokta eyalet hükümetinin yardım verdiğini göstermek ve yönetimin konuyla ilgili sorusuna yanlış cevap verdiğini söyledi.
Bhokta, dolambaçlı bir şekilde, hükümetin gerçekten de programın faydalarını iki yıldan fazla bir süredir ödemediğini kabul etti ve suçu Covid-19 salgını olarak suçladı.
“Mukhyamantri Protsahan Yojana (MPY) 2020-21 MY bütçe konuşmasında açıklandı. Ancak ilk iki yıl Covid-19 salgını nedeniyle program uygulanamadı” diye yanıtladı bakan.
Planın adının geçen yıl Mukhyamantri Sarthi Yojana (MSY) olarak değiştirildiğini söyledi. “Yeni programı bu yıl 1 Nisan’dan itibaren başlatacağız ve faydaları uygun adaylara doğrudan fayda transferi yoluyla ödeyeceğiz.” Bhokta ilan edildi.
MPY, iş bulamazlarsa üç yıl boyunca PG ve RUG derecesi sahiplerine yıllık 5.000 Rs ve 3.000 Rs burs sağlar.
Yeni program şimdi her iki kategorideki başvuru sahipleri için aylık 1.500 Rs ve 1.000 Rs ödenek vaat ediyor. Yardımlar bir yıla kadar ödenecekti. Bhokta, “Program için 491 Rs crore sağladık ve gerekirse daha fazla tahsisat yapılacak. Başvuran herkese planın faydalarını sağlayacağız” diye ekledi.
Bu arada meclis, çalışma, özel tüketim ve yasaklama, toprak reformu ve gelir ve diğer bakanlıklardan gelen bütçe sübvansiyonlarını oylamayla onayladı.
Çalışma departmanından bütçe sübvansiyonlarının azaltılmasına ilişkin tartışma sırasında Bagodar MLA Binod Kumar Singh, Hemant Soren hükümetinin yurtdışında çalışacak olan Jharkhand’ın çalışmasının sağlık sigortası tarafından karşılanmasını sağlamak için çaba göstermesini önerdi. işverenlerinden.