272 Yardımcı Öğretmen Belgesi sahte bulundu, muhtemelen eylem | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: 272 yardımcı öğretmenin öğretmenlik yeterliliğiyle ilgili temel sertifikalarının doğrulama sırasında sahte olduğu tespit edildi ve şimdi onlara karşı işlem yapılacak.
Hükümet, sertifikalarının doğrulanmasında işbirliği yapmayan bu tür yardımcı öğretmenleri eyalet çapında işten çıkaracak. Yardımcı Öğretmen Hizmet Koşulu Kuralları 2021 uyarınca, Jharkhand Eğitim Projesi Konseyi (JEPC) eyalet çapındaki tüm yardımcı öğretmenlerin akademik, eğitim ve öğretmen yetenek testi sertifikalarını doğrular.
JEPC direktörü TOI ile yapılan görüşmede, Kıran Paşa, şunları söyledi: “Yardımcı öğretmen sertifikalarının doğrulaması devam ediyor ve öğretmenlerin yüzde 72’si sertifikalarını teslim etti. Öğretmenlerin çoğu doğrulama çalışmasına katılarak sertifikalarını yetkililere teslim etti. Ancak diplomasını teslim etmeyen öğretmenler hakkında rapor hazırlıyoruz.”
Eyalette yaklaşık 62 bin yardımcı öğretmen var. Okul Eğitimi Bölümü ve okuryazarlık kaç para öğretmen sertifikasının doğrulandığı, kaç tanesinin beklemede olduğu ve kaçının sahte bulunduğu konusunda tüm ilçelerden ayrıntılı raporlar talep etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden konuyla ilgili bir rapor hazırlamaları istendi. Eyalet karargahı ve buna göre işlem yapılır.
Devam eden doğrulama çalışmaları nedeniyle birçok öğretmen de istifa etti. Rapor kısa süre içinde derlenecektir. Sahte sertifika alan öğretmenler hakkında 31 Aralık’a kadar görevden alınmanın yanı sıra yasal işlem de yapılacak. 200’den fazla yardımcı öğretmen, sertifika doğrulamasından kaçınmak için istifa etti ve işlerinden ayrıldı.
Pasi, “Doğrulama çalışmasına katılmayan öğretmenlerin öğretmenlik, eğitim ve öğretmenlik yetenek testi sertifikaları usulsüz kabul edilecek ve işlerinden atılacak.” dedi.