Varanasi: Banaras Hindu Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Sudhir Kumar Jain, 2023-24 Birlik bütçesinin Ulusal Eğitim Politikası-2020’de belirlenen hedeflere ulaşılmasına yardımcı olacağını söyledi.
Yeni eğitim politikasının, ülkenin gençliğini eğitmeye ve öğrencileri gelecekteki zorluklara ve fırsatlara hazırlamak için eğitimi endüstri ve profesyonel dünyayla ilişkilendirmeye daha fazla önem verdiğini söyledi. “Bütçe duyuruları, bu fikirleri gerçeğe dönüştürmek için bir teşviktir” dedi. Profesör Jain. Eğitim sektörüne ayrılan paydaki artışı övdü ve bu hamlenin kaliteli araştırma ve öğretime daha fazla ivme kazandıracağını söyledi.
Birlik Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, gençleri uluslararası fırsatlar için eğitmek üzere Birlik bütçesinde ülke çapında 30 Beceri Hindistan Merkezi önerdi. Ayrıca endüstri ile ortaklıklara, iş eğitimine ve kursları endüstri ihtiyaçlarına göre uyarlamaya önem verileceğini duyurdu. Ayrıca kodlama, yapay zeka, robotik, mekatronik, 3D baskı, dronlar ve sosyal beceriler gibi sektöre yönelik yeni çağ kursları için de girişimler açıklandı.
“Dünya hızla değişiyor, endüstrinin ve toplumun beklenti ve talepleri de öyle. Eğitim sektöründe bu beklentileri karşılayan dönüştürücü girişimlere ihtiyacımız var. Bütçede açıklanan bu önlemleri görmekten memnuniyet duyuyorum” diyen VC, ayrıca tüm bölgelerde kaliteli kitapların bulunabilirliğini kolaylaştırmak için çocuklar ve ergenler için ulusal bir dijital kütüphanenin kurulduğunun duyurulmasını da övdü. VC, “Kaliteli içeriğin büyük bir nüfusa ulaşması kurumlar ve eğitim kuruluşları için bir zorluk olmaya devam ettiğinden, bu bir oyun değiştirici olacak” dedi.