2022 için vergi beyannamesi: Bunlar, değişen son teslim tarihleridir

EkoIte

Member
Geç ücretten kaçının
2022 yılı vergi beyannamesi: Değişen bu son teslim tarihlerine dikkat etmelisiniz.





Pandemi sırasında vergi beyannamelerinin verilmesi için son tarihler ertelendi. 2022 vergi beyannamesi için de daha çok zaman var.

©Oliver Berg/dpa


Aristoteles Zervos tarafından


05/11/2023, 12:58
2 dakika



Mayıs sonu, Temmuz veya Ekim – vergi beyannamesi için son tarihle yine nasıldı? Pek çok vergi mükellefi şu anda bunu kendilerine soruyor çünkü korona pandemisi nedeniyle son tarihler karışmış durumda. Bunu not etmelisin.





Bu makale ilk olarak RTL.de’de yayınlandı


Birçok kişi, vergi beyannamelerini sunmak için son tarih olarak Mayıs ayının sonuna sahiptir. Ancak birkaç yıldır, 31 Temmuz, vergi beyannamesinin vergi dairesine sunulması gereken son tarih olmuştur. Bu, özellikle kendi vergi beyannamelerini hazırlayan çalışanlar ve emekliler için geçerlidir.


Ancak, korona pandemisi sırasında, son başvuru tarihleri değişti.


“2021 yılı için vergi beyannamesi vermek zorunda olan herkesin bunu yapmak için üç ayı daha vardı. Vergi beyannamesi 31 Ekim 2022’ye kadar sunulmalıdır. Vergi danışmanlığı olan kişiler için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2023’tür.” Kuzey Ren-Vestfalya Mali İdaresi web sitesinde yazıyor.


Ancak mükelleflerin 2022 yılı beyannamesi için de daha çok zamanları var. Beyannameyi kendileri hazırlayanların bu yıl 2 Ekim 2023 tarihine kadar vermesi gerekiyor.



Çünkü 2022 vergi beyannamesi verme süresi iki ay ertelendi ve fiilen 30 Eylül 2023 tarihinde sona eriyor. Son teslim tarihi Cumartesi gününe denk geldiğinden son verme tarihi 2 Ekim 2023 Pazartesi gününe ertelendi.


Bir vergi danışmanının hizmetlerinden yararlanırsanız, son tarih 31 Temmuz 2024’e kadar uzar.


2023 ve 2024 vergi beyannamelerinin sunulması için son tarihler




2023 vergi dönemi için bir istisna daha var: 2023 vergi dönemi vergi beyannamesi verme süresi bir ay ertelenerek 31 Ağustos 2024’e ertelendi. 2 Eylül 2024 Pazartesi günü vergi dairesi.


2024 yılı beyannamesi için normal son tarih kuralları geçerlidir: Kendi beyannamesini hazırlayan herkesin en geç 1 Temmuz 2025 tarihine kadar vergi dairesine ibraz etmesi gerekmektedir.


Vergi beyannamesi çok geç verilirse ne olur?




Vergi beyannamesi çok geç verilirse, vergi dairesi gecikme ücreti ve muhtemelen gecikme faizi uygulayabilir.


Bununla birlikte, kesin yaptırımlar, gecikmenin uzunluğu veya vergi dairesinin talebi üzerine vergi beyannamesinin verilip verilmediği gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.


Kural olarak, geç ödeme ek ücreti, gecikilen her ay için tahakkuk eden vergi tutarının yüzde 0,25’i, ancak gecikme veya bunun bir kısmı için her ay en az 25 Euro’dur.


Beyannamenin vergi dairesi tarafından talep edilmeksizin geç verilmesi halinde, vergi dairesi gecikme zammını daha düşük bir tutara indirebilir veya tamamen kaldırabilir.


Stiftung Warentest bunu hesaplar

Elektrik ve ısıtma maliyetleri: Bu hilelerle bir hane 1000 Euro tasarruf edebilir





Vergi beyannamesi çok geç verilirse ve ek bir vergi ödemesi varsa, ek ödeme tutarına gecikmiş gecikme faizi de uygulanabilir. Avrupa Merkez Bankası şu anda her ay faiz oranlarını yükselttiği için şu anda oldukça yüksek olabilirler.


Bu nedenle, olası cezalardan ve ek maliyetlerden kaçınmak için vergi beyannamesinin zamanında ve doğru bir şekilde verilmesi tavsiye edilir.


RTL.de

#Konular