20 yıllık ısı pompası: “Bugün artık yüklemem”

EkoIte

Member
20 yıl sonra deneyim raporu
“Bugün artık bir ısı pompası kurmam”

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Werner Breitling 20 yıldır bir ısı pompasını ısıtıyor. Evini inşa ettiğinde, teknoloji hala yeniydi. Hangi hatayı yaptı ve neden bir kuruluma karşı tavsiyelerde bulundu.

Werner Breitling* tüketici araştırmalarının “erken benimseyen” dediği şeydir. Yeni teknik ürünler erken bir aşamada satın alan biri. Evini 20 yıl önce inşa ettiğinde, Breitling karar verdi: Isı pompasıyla ısıtıyorum.

“O zaman ekolojik olarak düşündüm, fosil enerjilerinden bağımsız olmak istedim,” diyor bununla bir röportajda yıldız. “Aslında yeşil olmasam da, ikna olmuş bir daha yeşil değil.”

2001 yılında Breitling, Kuzey Ren-Westphalia'daki küçük bir kasabada bir mülk satın aldı. Sonra bugün hala yaşadığı evi inşa etti. Bodrumuna jeotermal bir pompa takıldı. O zamanlar hala yeni ve olağandışı bir teknoloji.

“Bugün artık bir ısı pompası kurmam”

“Burada bölgede ısı pompaları kuran tek bir şirket vardı,” diye hatırlıyor Breitling. Diyerek şöyle devam etti: “Bugün fiyatlara kıyasla, yerden ısıtma ile toplamda çok az para ödedim. 28.000 Euro.”

Sert Plus

yıldızFederal Seçim için +
Şimdi sadece 1 € için 4 hafta yerine 8

• Seçim için her şey. Daha önce her şey. Bundan sonraki her şey.
  • Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • İki kat daha uzun test, sonra haftada 2.99 €, istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun