17 yaşındaki Vadodara topa vuran oyuncu Priyanshu Moliya, Ranji’de ilk rüyasını sürdürüyor | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: Yetmiş yıl önce, Nari müteahhidi ilk maçında yüzyıllar boyunca gol atan ilk Gujarat kriket oyuncusu oldu Ranji bağlamak. Çarşamba günü, 17 yaşındaki Baroda topa vuran oyuncu Priyanshu Moliya eyalette kendi başına iki yüzyıl üst üste vuran ikinci topa vuran oyuncu olarak bir rekor yarattı Ranji’nin ilk çıkışı mevsim.
Yüklenici yüzyıllardır aynı oyunda iki vuruşta gol atarken, Moliya bunu farklı oyunlarda arka arkaya iki vuruşta yaptı.
Moliya, Vadodara’daki ikinci Ranji maçının ilk vuruşlarında Haryana’ya karşı 218 topla 144 turluk yenilmezlik serisi oynadı. Bir hafta önce, Ranji’deki ilk maçında Cuttack’te Odisha’ya karşı 203 top üzerinden 118 gol atmıştı.
TOI’ye konuşan Moliya, “İlk çıkışımdaki yüzyıl kendime olan güvenimi artırdı ve Çarşamba günkü ikinci maçta ritmi sürdürdüm. Evimde iyi performans göstermek zorunda olmak için herhangi bir baskı almadım.”
Baroda, 234 turluk bir ortaklık kuran öncü vurucularıyla çok iyi bir başlangıç yaptı. Ve Moliya’nın maraton koşularında 18 sınır ve üç altılı ile noktalanan performansı, Elit Grup A’daki yarışmanın ikinci gününde Baroda’yı toplam 615 koşuya çıkardı.
Moliya, maraton vuruşları oynama ve rakip bowling oyuncularını paraları için koşturma konusunda bir üne sahiptir. 13 yaşına geldiğinde, 14 Yaş Altı DK Gaekwad Kriket Turnuvasında toplam 556 tur atarak 318 top topladı ve 2013’te Harris Shield (U-16) elit bölüm okul turnuvasında Prithvi Shaw’un 546 koşusunu geride bıraktı.
“Kalede yerleşmeye ve ardından takımım için büyük koşular yapmaya çalışıyorum. Küçük kalemi kazanmak için bowling oyuncularını tercih ederim, bu yüzden nadiren gevşek şutlar oynarım. Ancak T20 formatına da hızlı bir şekilde uyum sağlayabilirim,” diyor Moliya. Darshanam. kriket kulübü eklendi. Rajkot’ta doğdu, beş yaşında kriket oynamaya başladı ve babası Suresh onun yeteneğini çabucak fark etti.
Moliya, Rajkot’ta genç dahiye koçluk yapan eski Ranji kriket oyuncusu Anil Thakral’ın kanatları altına alındı.
Ancak Moliya’ya daha iyi kriket fırsatları sağlamak için ailesi Vadodara’ya taşındı. Moliya, Mohinder Lala Amarnath Kriket Akademisi’ne kabul edildi ve tutarlı performansları onu Baroda takımına getirdi.
“Tutarlı bir şekilde performans göstermeye devam etmek ve takımımın kazanmasına yardımcı olmak istiyorum” dedi.
“17 yaşındaki biri için bu çok özel bir başarı çünkü yüzyıllardır hem iç sahada hem de deplasmanda gol atıyor. Bu onun mizacı ve koşma isteğini güçlendiriyor. Yakında Hindistan takımına girmek için gerekenlere sahip.” dedi Baroda Cricket Association (BCA) ile bağlantılı eski Mumbai Ranji kaptanı Shishir Hattangadi.
BCA Başkan Yardımcısı Sheetal Mehta, “BCA’nın genç oyuncuları terfi ettirme kararı harikalar yarattı. Moliya, sporda büyük başarılara imza atacak çok yetenekli bir kriket oyuncusu.”