108 çalışan arabada bebek doğurdu, yeni doğan kadının hayatını kurtardı | Sure Haberleri

EkoEr

New member
Surat: 30 yaşındaki bir kadın ile küçük oğlunun her damla kanıyla yaşam ve ölüm arasındaki mesafe daraldı. Ancak 108 numaralı nöbetçi ambulans Pazartesi günü 2 km’lik bir mesafeyi sadece üç dakikada kat ederek her iki canı da kurtardı.
“Çok fazla kan kaybı oldu ve çocuğun kafasını görebildim. Bu nedenle kadının otomatik çekçekte teslimiyle ilgilenmek zorunda kaldık. Tıbbi geçmişi göz önüne alındığında onu ambulansa götürme riskini alamam” dedi. Şabbir BelimAmbulansta EMT.
Belim ve ambulans pilotu Tejash Patel Rander’daki Mora Bhagal’dan Palanpur Patiya’daki noktaya bir telefon görüşmesinden sonra üç dakika içinde ulaştı.
Rinku Singh, otomatik çekçek sürücüsü, Chaku Devipujak’ın çok kan kaybettiğini fark ettikten sonra 911’i aradı. Devipujak’ın veya kayınvalidesinin cep telefonu yoktu.
“Acıdan kanıyordu ve yardım için çığlık atıyordu. Bu yüzden çekçeki durdurdum ve ambulansı aradım,” dedi.
Devipujak’ın beşinci doğumuydu ve çekçekte otururken doğum sancıları başladı. Sağlık kontrolü yaptıracaktı. “Zaten dokuz aylık hamileydi ve kontrol edilmesi gerekiyordu. Tıbbi açıdan, kadının birden fazla doğum yaptığı, aşırı kan kaybı ve buna bağlı ciddi komplikasyon riskini artıran bir multigravida vakasıydı” dedi Belim.
Teslimatı çekçekle yapmaya karar verdiklerinde, Belim ve Patel yakındaki bir evden çarşaf topladılar ve çekçekin üzerini örttüler.
“Göbek kordonu bebeğin boynuna dolandı. Ama sorunsuz teslim edildi. Bebek ve anne şu anda güvende ve hastaneye kaldırıldı” dedi.
Devipujak’ın kocası bir işçi ve ailesi Adajan’daki EWS kolonisinde yaşıyor.